2019-01-03

Kedves Ügyfeleink!

Mint azt Társaságunk honlapján 2018. február 20-án közzétett hírből is tudhatják, 2018. március 19. napjától a Társaságunk üzemeltetésébe eső várakozási díjzónákban fizetendő tarifák emelkedtek.

A díjzónák tarifáinak emelkedése az adott várakozási övezetben fizetendő várakozási díjon felül érintették a pótdíjak és az egyes kedvezmények díjának összegeit is. Mindkét esetben a kapcsolódó jogszabályban rögzített módon kell meghatározni a díjak mértékét (Pl.: szorzószámok alkalmazása, százalékban meghatározott értékek követése).

A díjváltozás az alábbi hozzájárulást és kedvezményeket érintette:

  • Lakossági várakozási hozzájárulás,
  • Lakossági várakozási kedvezmény,
  • Bérlői kedvezmény,
  • Alkalmazotti kedvezmény,
  • Kedvezményes alkalmazotti kedvezmény.

A kedvezmények módosult díjtételeit is tartalmazó táblázat elérhető honlapunk – Várakozási hozzájárulások és kedvezmények – Kedvezmények területi és időbeli hatálya – menüpontok alatt a – Hozzájárulások és kedvezmények díjai – hivatkozáson keresztül. Fontos, hogy a lakossági várakozási hozzájárulás kérelmezése esetén kizárólag a díjtáblázatban is meghatározott feltételek fennállása esetén kell kedvezmény díjat fizetni.

A táblázatban feltüntetett kedvezménydíjak számításának módját egyrészt Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete, valamint Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 35/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete határozza meg, amely jogszabályok elérhetőek Társaságunk weboldalának közérdekű adatok menüpontjában, a rendeletek hivatkozás alatt.

Amennyiben a megtekintett díjtáblázat ellenére a díjak vonatkozásában kérdéseik merülnének fel, úgy Társaságunk ismert elérhetőségein juthatnak további információhoz.