2018-10-26

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az idei parkolási engedélyek érvényessége 2019. január 31. napján lejár. Mivel hosszabbításukra nincs lehetőség, minden évben új engedélyt szükséges igényelni.

A 2019. évre szóló parkolási engedély iránti kérelmüket 2018. december 1-től kezdődően nyújthatják be elektronikusan, személyesen vagy postai úton.

Az Ügyfélablakon keresztül a III. kerületi állandó lakcímmel rendelkező lakosoknak, saját tulajdonú vagy üzemben tartású, magyar felségjelzésű gépjárművekre van lehetősége igényelni a lakossági várakozási hozzájárulást vagy az övezeten kívüli kedvezményt.

Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos további információk megtalálhatóak az Ügyfélablak regisztráció menüpont alatt elérhető Felhasználási és adatvédelmi tájékoztatóban.

Személyes ügyintézésre a Vihar u. 17. szám alatti Ügyfélszolgálatunkon van lehetőség, ahol a zárás előtti fél órában kizárólag időponttal rendelkező Ügyfeleinket áll módunkban fogadni.

Előzetes időpont foglalásra az Ügyfélablakon vagy Call Centerünkön keresztül a 06 21 208 8002 számon van lehetőség.

A költségtérítés összege bruttó 2.540 Ft engedélyenként. A kedvezménydíjak összegéről a honlapon megtalálható Tarifatábla nyújt tájékoztatást.

A költségtérítés és a kedvezménydíjak megfizetése nem csak készpénzben, hanem bankkártyával is lehetséges Ügyfélszolgálatunkon.

Fennálló gépjárműadó-, illetve pótdíjtartozás esetén engedély nem adható ki.

Kérjük Önöket a honlapon elérhető – https://obudaiparkolas.hu/nyomtatvanyok/ – formanyomtatványok használatára, mivel kizárólag azokat áll módunkban befogadni mind a személyes ügyfélszolgálati, mind a postai engedély igénylés során. A nyomtatványok hátoldalán található Tájékoztató nem csak a benyújtásához szükséges dokumentumok listáját tartalmazza, hanem a várakozási övezetek területi hatályát is. A kitöltés során felvetődő kérdéseiket telefonon, illetve elektronikus úton is feltehetik az ismert elérhetőségeinken.

Az Ügyfélszolgálat utolsó munkanapja 2018. december 21. péntek, nyitás: 2019. január 2. szerda.

Kérjük Önöket, hogy gondoskodjanak idejében a 2019. évi engedélyük igényléséről, mivel érvényes engedély hiányában 2019. február 1-től pótdíj kerülhet kiszabásra!