2015-08-31

Annak érdekében, hogy valamennyi kedvezményre jogosult igénybe tudja venni a parkolási kedvezményeket, a belső-óbudai parkolási rendszer tesztidőszakát 2015. szeptember 30-ig meghosszabbítjuk.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának közleménye

Az belső-óbudai fizetőparkolási rendszer éles üzemének elindítását eredetileg szeptember elsejére tervezte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. Bús Balázs polgármester a mai napon tájékoztatást kért az Óbuda Parkolási Kft. vezetőjétől az augusztusi tesztidőszak tapasztalatairól és a parkolási kedvezmények igénybevételéről.

A beszámolók szerint az egyhónapos tesztidőszak műszaki szempontból sikeres volt, a rendszer működőképes. Ugyanakkor, annak ellenére, hogy korábban hónapokon keresztül, több helyszínen lehetőség volt a parkolási kedvezmények igénybevételéhez szükséges regisztrációra, sokan ezt mégis az utolsó pillanatra halasztották. Augusztus második felében megsokszorozódott az ügyfélszolgálathoz beérkező regisztrációk és kérelmek száma. A feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt ezen ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejéről igénybe venni a parkolási kedvezményüket.

Bús Balázs polgármester ezért úgy döntött, hogy a fizetőparkolási rendszer tesztidőszakát 2015. szeptember 30-ig, egy hónappal meghosszabbítja. A rendszer éles üzemének beindítása 2015. október 1-jén lesz.

Ezúton is nyomatékosan kérünk mindenkit, aki jogosult parkolási kedvezményre, de még nem regisztrált az Óbudai Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán, hogy a saját érdekében ezt mielőbb tegye meg. További halasztásra vagy méltányosságra a parkolási kedvezmények igénybevételét illetően nem lesz lehetőség.