2017-01-25

2017. januárjától lehetőséget biztosítunk az elektronikus ügyintézésre. Ez III. kerületi állandó lakcímmel rendelkező,  saját tulajdonú (üzemben tartású) gépjárművekre a lakossági várakozási hozzájárulást (lakossági engedély) vagy az övezeten kívüli kedvezményt (90 perc) igénylő ügyfeleink számára honlapunkon az Ügyfélablak menüponton keresztül érhető el. Így kiküszöbölhető az Ügyfélszolgálaton történő személyes ügyintézés, mivel az igénylés és a befizetés is megoldható az on-line felületen keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy fennálló gépjárműadó-, illetve pótdíjtartozás esetén az engedély nem adható ki.

A költségtérítési díj megfizetése

Az Engedély kiadásának egyik feltétele, hogy a kérelmező a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti költségtérítési díja(ka)t megfizesse.

A költségtérítési díj összeg 2.000,- Ft + ÁFA (bruttó 2.540,- Ft) engedélyenként. Amennyiben lakossági várakozási hozzájárulás mellett a kérelmező az Óbuda Kártyával igénybe vehető napi 90 perce parkolást is igénybe kívánja venni, úgy az további 2.000,- Ft+ÁFA fizetési kötelezettséget von maga után.

A költségtérítési díj megfizetésére az alábbiak szerint van lehetőség:

  • Bankkártyás fizetéssel: A fizetés a banki felületre átirányítva teljesíthető a banki felület által a tranzakció elvégzésére biztosított időtartamon belül. Amennyiben a nyitva álló idő alatt a fizetés teljesítésére nem kerül sor, a kérelmező vissza lesz irányítva az Ügyfélablak felületére, ahol újra elindítható a fizetés.
  • Banki átutalással: A fizetés a kérelem befogadásától számított 3 munkanapon belül teljesítendő a kérelem befogadásáról szóló e-mailben megjelölt adatokkal (összeg, számlaszám, közlemény).
    Amennyiben a kérelem befogadásától számított 15 napon belül az Ügyfélablak rendszer nem tud teljesített fizetést párosítani a kérelemhez (nem lett befizetve az összeg, rossz adatokkal történt a befizetés, kevesebb összeg lett megfizetve, stb.) az Ügyfélablak automatikusan elutasítja az Engedély iránti kérelmet, melyről automatikus e-mailben értesíti a felhasználót.

Az elutasított Engedély iránti kérelmek kapcsán megfizetett költségtérítési díj(ak) újabb kérelem benyújtása esetén nem használhatók fel, ezen esetekben a költségtérítési díj(ak) ismételt megfizetése szükséges.

Kérjük, gondoskodjon idejében a 2017. évi engedélye igényléséről!