2018-12-13

Tisztelt Ügyfelünk!

Sorban állás és várakozás nélkül kérelmezheti a 2019-es évre vonatkozó parkolási engedélyét az Ügyfélablak rendszerén keresztül.

Ki kérelmezhet online?

– aki állandó III. kerületi lakcímmel,
– saját üzembentartású,
– és magyar felségjelzésű gépjárművel rendelkezik.

Mit kell ehhez tenni?

– ellátogatni a www.obudaiparkolas.hu oldalra, ott az Ügyfélablak menüt megnyitni,
– regisztrálni (e-mail cím szükséges hozzá!) pár adat megadásával, amennyiben még nem rendelkezik regisztrációval,
– a belépést követően a várakozási engedély igénylése menüpontra lépni és a rendszer által kért adatokat az okmányokkal egyező módon megadni,
– a vonatkozó nyilatkozatokat elfogadni,
– bankkártyával a banki portálra irányított felületen, vagy átutalással megfizetni a költségtérítés díját.

Mikortól lesz érvényes az engedély?

– a költségtérítési díj megfizetését követően a rendszer lefuttatja a Belügyminisztériumi gépjármű nyilvántartásban, a gépjárműadó és a pótdíj nyilvántartásban az ellenőrzést,
– amennyiben a rögzített adatok egyeznek a BM által nyilvántartott adatokkal, és nincs fennálló gépjárműadó tartozása, valamint nincs 30 napnál régebbi jogosulatlan parkolási esemény miatt kiszabott és nem vitatott pótdíjtartozása, akkor a parkolási engedély kiadásáról tájékoztató e-mailt küld az Ügyfélablak rendszere az adatlappal mellékletben. A 2018-as évre kérelmezett parkolási engedély a kiadás napjától 2019. január 31-ig érvényes, míg a 2019-es évre vonatkozó parkolási engedély legkorábban 2019. január 1-től, vagy azt követően a kiadás napjától válik érvényessé, egészen 2020. január 31-ig.

Fontos! Az elutasított parkolási engedély iránti kérelmek kapcsán megfizetett költségtérítési díj(ak) újabb kérelem benyújtása esetén nem használhatóak fel, ezen esetekben a költségtérítési díj(ak) ismételt megfizetése szükséges.

Teljes körű tájékoztatásért javasoljuk, hogy az Ügyfélablakban elérhető felhasználási és adatvédelmi tájékoztatót tekintse meg.