A kedvezmények igénybevétele

Az Óbudai Parkolási Nonprofit Kft. által kiadott várakozási hozzájárulások és kedvezmények az alábbi területeken és időkorlátokkal biztosítanak kedvezményes várakozási, parkolási lehetőséget az arra kijelölt helyeken.

Lakossági várakozási hozzájárulás (lakosok és bérlők, használók számára is) és lakossági várakozási kedvezmény:

Az állandó lakóhely (bérlők, szívességi lakáshasználók esetén tartózkodási hely) szerinti várakozási övezet vagy a megjelölt zóna teljes területén időkorlát nélkül.

Gazdálkodói várakozási hozzájárulás:

A gazdálkodó kérelemben megjelölt székhelye, telephelye vagy fióktelepe szerinti várakozási övezet vagy a megjelölt zóna teljes területén időkorlát nélkül.

Egészségügyi várakozási hozzájárulás:

A III. kerület közigazgatási területén lévő közúti várakozóhelyeken időkorlát nélkül.

Övezeten kívüli kedvezmény:

A III. kerület várakozási övezeteinek teljes területén napi 90 perc időtartamra. A várakozás, valamint a napi másfél óra megszakítható és az övezetek között felosztható 15 perces egységekben.

Gyermekszállítási kedvezmény:

A várakozási övezetben lévő bölcsőde, közoktatási-nevelési intézmény épületének a 34/2021. (X. 1.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletben meghatározott környezetében 8:00 és 9:30 óra, valamint 12:30 és 18:00 óra közötti időtartamon belül, legfeljebb 60-60 perc időtartamra. A 60 perces időtartamok nem szakíthatók meg és nem oszthatók fel intézmények között.

Alkalmazotti kedvezmény:

B övezet és C övezet 4. zónájában lévő székhely, telephely, fióktelep esetén kizárólag a C övezet 4. zónájának területén, C övezet 5. zóna esetén a C övezet 5. zónában időkorlátozás nélkül.

Kedvezményes alkalmazotti kedvezmény:

A 34/2021. (X. 1.) önkormányzati rendeletben meghatározott intézmény épületének a rendelet 1. számú mellékletben meghatározott környezetében időkorlát nélkül.

Háziorvosi kedvezmény:

A III. kerületi várakozási övezetben lévő rendelő épületének a 34/2021. (X. 1.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletben meghatározott környezetében időkorlát nélkül.

A felsorolt hozzájárulások és kedvezmények díjtételei az alábbi hivatkozáson elérhető táblázatban találhatóak: Hozzájárulások és kedvezmények díjai

 

Amennyiben nem biztos abban, hogy az adott hozzájárulás vagy kedvezmény esetén mely díjak vonatkoznak Önre, úgy segítségért forduljon Társaságunk telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatához, illetve kérjen e-mail formájában tájékoztatást.